torstai 29. marraskuuta 2012

On ne lappikset viisaita!



Totanoin, joulukuu on lähestymässä vinhaa vauhtia ja kiirettä pukkaa olan takaa. Kauhukseni huomasin miten kauan siitä on kun viimeksi postailin! Ei toisaalta ole mitään tapahtunutkaan... Nuppu (nimi on nyt keksitty) haetaan 14. päivä Turusta ja siitä olisi viimeistään tulossa kunnon postaus. :)
Kaikessa lyhykäisyydessään kerron että opetettiin Tuiskulle uusia temppuja. Tämä "kieppi" mikälie olikaan, oli Tuiskun mielestä huono idea kun lähti juoksemaan karkuun. Toinen mitä on Tuiskun kanssa jo pitempään harjoiteltu, "sana" eli haukkuminen käskystä onnistu hyvin ja Tuisku makupalojen toivossa haukkui vähän lisää.
Vähän tuo alkukantaisuus tulee esiin koulutuksessa ja muutenkin, kun on reaktiot käskyihin melkosen hitaat. Taitaa olla rodulle tyypillistä semmoinen "no okei sitten" meininki, vaikka hyvinhän Tuisku tottelee, ei sen puoleen. Heh, ja tuo kuonolla tökkiminen. Jos yrittää ottaa vaikkapa torkut niin ´rapsuta, rapsuta!´. Lappikset on myös yllättävän viisaita. Ovien, salpojen ja hakasten avaaminen on onnistunut Tuiskulta helposti. Tuisku on hokannut että häkin ovi aukeaa kun sitä remputtaa tarpeeksi kauan, kun siinä oleva koukku alkaa liikkua. Tämmöstä olen kuullut muiltakin lappisten omistajilta ja kyllä näkyy rodun alkukantaisuus tavalla tai toisella :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti