lauantai 27. huhtikuuta 2013

Viimeinen kurssikerta!



Lähtiessä tuli pieni kiire, ja siinäpä sitten pähkäiltiin että mitenköhän keretään paikan päälle ajoissa. Louna oli syöttänyt kaikki makkarat Nupulle, joten en ottanut nameja mukaan vaan käytiin ostamassa huoltsikalta hk:n sininen lenkki. Oli muuten kallista mutta näytti kelpaavan! Ja perille ehdittiin.
Niina tarkisti kaikilta kotiläksyn eli liikkeestä seisomisen. Sehän onnistui meiltä mainiosti, ja harjoiteltiin pari kertaa itsenäisesti.
 

Sitten teimme vuoron perään luoksetuloharjoitusta jotta koira juoksisi nopeasti kutsusta. Niina piti koiraa kiinni ja itse piti juosta eteenpäin kutsuen koko ajan. Toisella puolen hallia oli kuppi johon piti tiputtaa herkkupala, jäädä paikoilleen ja kutsua uudestaan. Koira päästettiin vapaaksi ja kun se oli n. kahden metrin päässä ohjaajasta, vapautettiin ja ohjattiin kupille. Kyllä huomasi eron kun muut koirat  juoksi niin kovaa kuin pystyi, mutta Tuiskulla ei ollut mitään kiirettä... Se  kun on vähän flegmaattinen luonteeltaan, kotikoira.

tullaan tullaan...

Opettelimme myös hyppyä eli koira hyppää ja jää esteen taakse seisomaan. Käsky ei tule olemaan mikään tärkeä tulevaisuutta ajatellen mutta tiedänpähän ainakin miten opettaa se jos olisi tarve. No, siinähän ne 45 minuuttia menikin, ja seuraavaksi matka kohti kotia.

Tokokurssi hurahti tosi nopeasti. Kuten jo aikaisemmin sanoin, mie ja Tuisku ollaan edistytty ja opittu paljon. Kontakti toimii paremmin, luoksetulo alkaa sujua, ja paikallaanmakuu onnistuu.Aikaisemmin en olisi voinut kuvitellakaan että voin päästää Tuiskun irti vieraiden koirien aikaan ja käskeä maahan niin että se varmasti pysyy siinä, mutta nyt voin (tietyissä olosuhteissa). Sain myös hyviä vinkkejä seisomisen opetteluun :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti